BEBEK GİYSİLERİ
Bebek giysileri seçilirken bazı konuların önceden karar verilmesi ve ihtiyaçların belirlenmesi gereklidir. Giysi alırken bebeğin içinde kendini rahat ve güvende hissedeceği, yumuşak, tüylü olmayan, kolayca giyilip çıkartılabilen, cildini tahriş etmeyecek kumaşlardan, içinde rahatlıkla hareket edebileceği kıyafetler alınmalıdır.İlk 3-4 ayda bebeklere giysi alırken sentetik ve yün olmayan,vücut ısısını dengeleyen, doğal liflerden yapılmış yüzde yüz pamuklu (cotton= koton= pamuktan yapılmış) olan, yumuşak giysiler tercih edilmelidir.
Bebek için alınan tüm giysiler giydirilmeden önce, ayrı olarak, üzerlerindeki marka ve boyut etiketleri çıkartılarak (marka etiketi atılmamalı), küçük parçalardan oluştuğu için de çamaşır yıkama filesi ile, çamaşır makinesi çok doldurulmadan yıkanmalıdır. Bebek giysilerini yıkarken sabun, çamaşır suyu, yumuşatıcı, ağartıcı maddeler ve cilt tahrişleri yapan parfümlerden kaçınmak gerekir. Bebeklere uygun sıvı deterjanlar (toz deterjanlara göre daha iyidir), mümkünse doğal, kalıntı bırakmayan, ekolojik çamaşır temizleyici ve yumuşatıcı ürünleri tercih edilmelidir.Tüm yıkanan giysiler (ilk altı aya kadar bebek giysilerin dikiş yerleri içten ve dıştan) mutlak ütülenmelidir.
Bebeklerin fazla giydirilmesine gerek yoktur. Anne baba hangi kalınlıkta giyiniyor ise bebeğinde o şekilde giydirilmesi gerekir. Sadece yenidoğan bebekler kış günlerinde bir kat daha fazla giydirilmelidir.Normal oda ısısı 21-22 derece olduğunda, bebeklere iki kat penye kıyafet giydirmek yeterlidir.
Yenidoğan bebekler soyup, giydirilirken oda ısısının uygun olması gereklidir. Oda ısısı sıcaklığıgündüz 22-24 derece, gece ise 20-22 dereceolması uygundur. Yenidoğan bebekleryatak, karyola veya alt değiştirme masası gibi düz bir yüzeyde, yatırılarak soyulup giydirilmelidir.
DEVAMI